Het Domain

Het Domaine du Cournou bestaat uit een oude boerderij en haar aanhorigheden, vakantiewoningen en een overdekte manège.
De boerderij maakte vroeger deel uit van een geheel van boerderijen die koeien stalden en heeft een rechthoekig grondplan. De oude schuur in het midden werd gebouwd met de stenen van het middeleeuws kasteel van Cause de Clérans. De houten dakstructuur met het Sint Adreus Kruis is echt vakmanschap van welleer. Het zuidelijk deel is gerestaureerd en het noordelijk deel is in renovatie. Tegenover de boerderij ligt de porcherie (varkensstal), eveneens gedeeltelijk gerenoveerd.

Op enige afstand van de boerderij liggen de gîtes (vakantiewoningen). Deze zijn vrij recent en hebben allen een leefruimte met kitchenette, een badkamer, een wc en één of meerdere slaapkamers. Alle gîtes beschikken over een eigen tuintje, zowel aan de voorzijde (met terras en barbecue) als aan de achterzijde (volledig omheind). Huisdieren zijn toegelaten mits zindelijkheid.

In 2015 hebben we het domein uitgebreid met een minicamping waar we een zestal plaatsen (100m²) beschikbaar hebben. Op het kampeerterrein is er stroomaansluiting, er is WiFi-bereik en een centrale kraan. Een nieuw sanitair gebouwtje biedt een afwasplek, drie wc's, en een wasruimte met drie lavabo's en drie douches.

Het zwembad (10m x 5m) is omheind en toegankelijk via een poortje met kinderslot. Het zwembad heeft een inloopstrandje wat ideaal is voor de kleintjes.

Verder is er ook een mooie oude tabaksschuur met speelruimte voor de kinderen, een pingpongtafel en een overdekt terras. Een speeltuin voor de allerkleinsten ligt centraal op het domein. Tegen de bosrand, ter hoogte van de minicamping is een kampvuurplaats met houten banken zodat je ook na de zonsondergang nog rustig verder kan genieten van de natuur en de sterren.